LIETUVOS ČIA NEBUS. MADAGASKARO VARIANTAS

LIETUVOS ČIA NEBUS. MADAGASKARO VARIANTAS

stutis K.Urba

 

 (ištrauka iš romano „Dosje 1700000077“)

Kęstutis K.Urba

Gegužės 24d., Vilnius.

Vakar žiniose ėjo informacija, kad į Astravo AE jau gabenamas atominis kuras. Titruose informacija, kad Voroneže ligoninėje radiologinių tyrimų aparatas užmušė moterį.

Voronežas žinomas ir savo AE, kuri buvo viena pirmųjų Sovietų sąjungoje. Šiuo metu ten dirbama su septyniais reaktoriais, statoma nauja. Ten mokosi dirbti būsimi Astravo AE darbuotojai[1]. Voroneže I pasaulinio karo metais mokėsi daug pabėgėlių iš Lietuvos.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „astravo ae“

LRT „Specialus tyrimas“  tuo metu gvildena dvi temas: „Ko turėtume tikėtis iš Astrave jau baigiamos statyti branduolinės elektrinės?“[2], ir vėžio imunoterapiją, rodydamas įvairią aparatūrą bei kalbindamas moterį apie švitinimą[3].

Ką visas toks sudėliojimas galėtų reikšti? Eina GRU operacija, pagal kurią pučiant vakarų vėjams, o tokie ten dažniausi, sukėlus radiacijos nuotekį Astravo AE paskleisti didžiulę paniką Vilniuje su šimtų sirenų gausmu bei jodo preparatų dalijimu naujos emigracijos didesnės bangos nei buvusi didinimui su išankstine subtiloka įtaiga – rusai aukos.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „astravo ae“

Ne veltui tarpukaryje toks žinomas veikėjas Pakštas aiškino, kad Lietuvai, esančiai ant „priekalo“  tarp rusų ir vokiečių laikas galvoti apie masišką evakuaciją. Pavyzdžiui į Madagaskaro salą. BOEINGų reisai į ten iš Vilniaus ką tik pradėjo skraidyti.

(b.d.)

[1] https://sputniknews.lt/world/20170121/1967581/astravo-ae-personalas-stazuoja-voronezo-atomineje-elektrineje.html

[2] https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000068937/specialus-tyrimas-ko-turetumeme-tiketis-is-astrave-jau-baigiamos-statyti-branduolines-elektrines

[3] https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000070110/imunoterapija-kodel-lietuvoje-veziu-serganciu-pacientu-nepasiekia-naujausi-gydymo-budai

Leave a comment