SPROGIMAS LIONE  – KUR BUS TĄSA?

SPROGIMAS LIONE  – KUR BUS TĄSA?

stutis K.Urba

 

 (ištrauka iš romano „Dosje 1700000077“)

Kęstutis K.Urba

Gegužės 25d., Vilnius.

Prognozavau  GRU operacijoje „Du liūtai“ pagal Kauno karo muziejaus skulptūrų siaubinimą bei aktualijas – „Venecijos bienalės“ apdovanojimo auksinio sparnuoto liūto su „d‘ore“ įvaizdine leksika  ir Eurovizonio Veklenkos dainos „Runnnig with the lion‘s“ klipo įtaigos su aerouostu tąsą ir LIONE. Net nepamenu, ar greta visų Tel-Avive hebrajiškų arijietiškų liūto pavadinimų užrašiau ir šią turėtą mintyse versiją, tačiau TV pasirodžius informacijai apie naują teroro aktą LIONE prie bandelių parduotuvės, į kurią dviratininkas su kapišonu ir tamsiais akiniais metė krepšį[1], suprantama, iš karto pradėjau košti „įvaizdį“ – Prezidentas Makronas tai įvardijo kaip „ataką“, juolab 8 sužeisti. Nes kryžiažodinio mąstymo, o iš tikro NLP technologijų naudotojai spec.tarnybų operacijų planuotojai  mėgsta teroro aktų seriją vykdyti taip, kad ji iš TV ekranų eitų kaip vieninga tais pačiais ar panašiais simboliais, žodžiais ar veidais bei spalvomis sužymėta kaskada.

          Taigi, jei Eurovizijos TV parodė iš Liono gatvėje  – Rue Victor Hugo iškabą „Doree“, tai reiškia, kad „kabinamas“ mūsų apdovanojimo dėl pasirodymo Venecijoje įvaizdis su Liono-lion (angl.liūtas) atitikimu. Rusijos TV naujienos irgi rodo dar aiškiau ir ilgiau ne tik „Doree“, bet ir juodai baltą iškabą JUL, bei kalba, kad bomba buvo pripildyta vinių ir veržlių (rus. gvozd i BOLT“),  todėl tikėtina, kad nauja GRU, manipuliuojančios islamu niekšybė yra suplanuota …kada ir kur? JULY yra liepa, o per manęs spustelėjimą su taksi estų tarptautinės taksi kompanijos BOLT įvaizdžiu (jos išsikvietimo telefonas yra 199991, taigi „9-11“ įvaizdžio), Vilniuje tą gatvės muzikos šeštadienio rytą, kai ėjo žinia apie kritusios studenčiukės žūtį, lyg ir kibtų spec.tarnybų operacijų planuotojų galvose kirbanti mintis apie Baltijos valstybes.

          Jei liepa, tai, gal būt, Lietuvos kryptimi – ant taikinio inauguracija greta DORĖNŲ stiliaus prezidentūros kolonų ir kažkas su orkestru, nes „Doree“ skamba pakankamai muzikaliai, nors Viktoro Hugo, žinomo „Vargdieniais“ įvaizdis tuoj pat šoka į Kanų festivalį su „Otveržonnyje“  – Les Misérables.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „les misérables film 2019 cannes“

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „les misérables film 2019 cannes“

Ši aptarinėjama juosta yra  apie  2005 metų Paryžiaus priemiesčių neramumus, kuriuose užpainioti ir imigrantai musulmonai bei … liūtuko pavogimas iš cirko. Įvaizdžio ratas užsidaro ir ant mūsų tautiečių Kanuose. Gal ne tik ant mūsų verslininko kelių tiesime HUGO Ader – režisieriaus išsilavinimą turinčio esto.

Kita greitai besiplečiančios semantikos lauko kontekstinė linija – legendinio gatvės menininko BENKSI pasirodymas Venecijos gatvėse su įspūdinga kruizinio giganto nuotrauka. BANG – angl. reiškia sprogimą, o asociacija dar ir į Bank City turėtų sukelti nerimo ir MI tarnyboms Londone bei Scotland Yardui.  Juolab TV skelbia, kad Indijoje baisus gaisras paauglių mokykloje, kur žuvo 21. Tiesiog, nustumia į antrą planą apie teismus dėl didžiųjų analogiškų gaisrų Rusijoje į antrą planą.

O kodėl vėl mane ir šį rytą “ganė“ spec.tarnybų stiliaus žmonės –galima numanyti: vakar prie prezidentūros turėjau keletą kietų pokalbių.

Ir dėl to, kad radioaktyvaus kuro gabenimo į Astravo AE pražios dieną pas mus buvo „pakrautas“ išankstinis rusų aukų radiacijos kontekste įvaizdis bei iš anksto sureikšminta radiacinė švitinimo problematika onkologijoje.

Bet ne mažiau svarbus įvykis buvo prezidentiniai debatai su geltonai baltu juodus aprangos akcentus mėgstančios I.Šimonytės bei jos plakatėlių įvaizdžiu. Pretendentės, kuriai teko ir gvildenti Astravo AE temą vakar. O kad buvo ir tokių gal spec.tarnybų surežisuotų scenų – antroje debatų pusėje ant granitinio bortelio atsiranda jauna smulkoka moteriškaitė, jai netrukus techninio TV darbuotojo rūbais apsirengusi žmogysta paduoda I.Šimonytės plakatą bei už penketo minučių nuo scenos paėjėja gal 50 metrų TV operatorius ir rodo būtent ją, o ne šiek tiek toliau už penketo metrų stovinčius su G.Nausėdos plakatais, tai nereikia, itin, stebėtis. Įtaigos, „smegenų“ plovimo technologijos koduojančios pasąmonę yra itin išlavėję.

Deja, patys „klausimėlių“ debatai neišmanėlių nenaudėlių LRT režisierių bei vedėjų buvo eilinį kartą paversti chaotišku „šou“ – iš esmės, tuštybės muge, kuriame ne tik E.Jakilaitis, bet  ir mūsų mokslininkai pasirodė „iškritę iš medžio“. Negi sudėtinga tvarkingai gvildenti dalykus tarptautinėje bei vidinėje sferose pagal chrestomatines GEROVĖS, TEISINGUMO, SAUGUMO, LAISVIŲ ir joms reikalingos TVARKOS kūrimo temas? Bet tam debatų režisieriams ir vedėjams reikia turėti bent minimalų politikos ir visuomenės mokslų išsilavinimą, o ne profanuoti demokratiją „iš liaudies“.

(b.d.)

[1] https://www.news.com.au/world/europe/suspected-parcel-bomb-explodes-in-lyon-france/news-story/d68d0af4dcb6274797b587ec20a9103f

Leave a comment