ERDOGANO PARKLUPDYMAS

ERDOGANO PARKLUPDYMAS

Kęstutis K.Urba

 (ištrauka iš romano „Dosje 1700000077“)

Kęstutis K.Urba

2019 m. GRUODŽIO 5d. , USA, Lenglis, CIA būstinė, NATO skyrius

– Sveikinu visus – puikiai padirbėta. Tavo Džoni žmogus Londone, įnfiltravęs Bakingamo rūmus , sukontaktavo per tą damą su Erdogano patarėju, o šis tuoj pat išklojo turkų pašai, kiek ir kurios investicijos bus atitrauktos iš Turkijos ekonomikos ir per kiek laiko griuvus finansų sektoriui, o paskui jį, pirmiausia, statybų, įsiutusi minia ne tik kad nelauks rinkimų, kad nušvilptų, bet reikalaus sodinti jį ant kuolo, – įžanginį žodį pasitarime tarė generolas Peter MacCormic.Donald Trump and Recep Tayyip Erdogan

– Tiesa, mes šiek tiek blefavome, sutirštinome spalvas, bet Erdoganas tuoj pat pakeitė savo užsispyrimą vetuoti visus NATO dokumentus į totalų pritarimą ir, netgi, pritarė Lenkijos bei trijų Baltijos valstybių gynybos planų atnaujinimui. Lenkijos Prezidentas Duda rodė ir diplomatiją, o lietuvių Nowseda ėjo iš jėgos pozicijų priminęs turkų genocidą Armėnijoje. Todėl jį reiktų panaudoti Jerevano kryptimi, kai armėnai pareikš savo norą eiti į NATO…  – papildė generolas Volfas Drangė iš Rytų Europos skyriaus.

– Kviečiu visus susirinkusius per pietų pertrauką į banketą antro aukšto salėje, juolab gauti ne tik sveikinimai ir iš „Martin Lockheed“ koncerno,  – staigiai riktelėjo generolas MacCormic, nes buvo, akivaizdžiai per daug pasakyta ateičiai, o pradėjus visiems skirstytis jis sustabdė pulkininką Janį Petersą ir paklausė:

– Kaip ten su ta amžiaus vagyste Drezdene? Brangenybėmis…

-Keistas dalykas, generole. Mūsų kompiuterinės programos užčiuopė Lithuanijoje aktyvų rusų kariuomenės hakerių  vykdytą kažkokio vietinio rašytojo Urba, kuris kaip rodo google, domisi mūsiškiu onkologu Walter Urba, tekstų blokavimą internete… o pasiaiškinus paaiškėjo, kad tas crazy atviru tekstu sukalė daug svarbios analitikos apie Drezdeno muziejaus apvogimą, atseit, pagal GRU planą. Negana to, netrukus Berlyne buvo apvogtas STAZI muziejus – išnešta auksinė sovietų sąjungos didvyrio žvaigždė, – paaiškino pulkininkas.

-Dėl to naujo įvykio su muziejum Berlyne verta Drezdeno byloje padirbėti prie to gerokai rimčiau. Sukontaktuoti su Pentagonu, Nacionaline Saugumo Agentūra. Prašniukštinėti ką mano Interpolas. Ar užtenka resursų atodangos operacijai? – pasiteiravo generolas.

– Septynetas …. ar bent penketas milijonų dolerių iš rezervo tikrai nepamaišytų, – iš susijaudinimo gniauždamas švarko kraštą tarė pulkininkas.

Pentagonas latvių emigrantų anūkui CIA pulkininkui Janiui netrukus pateikė duomenis, kad kolegas sudominęs rašytojas Urba dažnokai subendraudavo su lietuvių kilmės USA Army žvalgybos pulkininku atsargoje po tarnybos Vokietijoje. Dirbusiu Panamos projekte, o pastaruoju metu ir Pasaulio Lietuvių bendruomenėje.  Janis pradėjo rengti raportą apie to pulkininko –   Keistut Eidukonis kontaktus su tuo rašytoju.

 Iš NSA atėjo duomenys, kad Urba buvo jų slaptas projektas, kuriame į KGB įsitrynęs jaunas matematikas po Nepriklausomybės atkūrimo buvo paverstas patologine autonomiška torpeda su paranojiškai šizoidiniu sindromu prieš Kremliaus tarnybų strategines operacijas. Pirma didesnė projekto sėkmė buvo juodligės atakos likvidavimas USA ambasadoje Vilniuje  per Helloweeną po rugsėjo 11-os, kai Urba, patartas patrioto politinio kalinio Algirdo Petrusevičiaus, prispaudė prokurorą Mindaugą Taškūną. Tiesa, prieš keletą metų Urba pastangomis lokalizuota, kaip manoma, kremliaus strateginė operacija urbi et orbi  „Turino drobulės sudeginimas“  nebuvo atidengta, nes Urba nuslėpė duomenis ir Prancūzijos ambasados karo ataše ponas Niklas iš Urbos gavo tik dalį – tiek kiek reikia, kad nebūtų apkaltinti Panevėžio mafijoziai ir nesuteršta Lietuvos garbė katalikiškame pasaulyje jai einant į NATO. Dabar gi jo literatūriniu stiliumi „nulaužta“ dar ir Kremliaus operacija Drezdeno kryptimi. Tiesa, daug kas domintų kriminalistus intelektualus, o ne eilinius skaitytojus, nes sąmonės srauto tekstai nuo Prusto laikų privalo būti pačios aukščiausios kokybės. O tas Urba, akivaizdžiai klydo, manydamas, kad Drezdeno galai bus iškišti Londone pirmai samito dienai, nes tokie dalykai, vis tiek, NATO samito būtų užgožti, bet štai jo užtrynimui – visuomenių dėmesio atitraukimui ir mąstysenos kriminalizavimui, ši ir sekančios dienos kaip tik tinkamiausios.

2019 m. gruodžio 5d. , Vilnius.  

Sėdant „ant dugno“ – prisimetant vėl kvailiu atlikus darbą, reikia prisiminti ką sako psichiatrijos vadovėliai apie paranojinę šizofreniją? Tokios asmenybės užmojai – pasauliniai, o pasaulio vaizde viską susiejantys vien lingvistiškai. Kaip tada, kai pareiškime Lietuvos policijai teko susieti įvykį Graikijoje Salonikų mieste su … Salininkais, kai tas Zavistonovičius vasario 16-ai paklojo visą kaimą. Apsimesti, dar ir pripaišius Užupio griuvėsiuose ant sienų keistų skiemenų – „pope“, „been“ ir aiškinti, kad už jų slypi pats …bin Ladenas.  O kartais ir ponas Bynas. Ne veltui, „Lietuvos rytas“ primelavo per prokurorę Kazlauskaitę, kad p Urba teigia Vilniuje matęs net patį Osamą. Bet manęs niekas neįtikins, kad pupelių –„bean“ vagystė iš USA ambasados darbuotojo šaldytuvo rugsėjo 11-ai Čiurlionio gatvėje nebuvo susijusi su kremliaus valdytu Osama bin Ladenu. Todėl lengvai pavyko atremti tą kraupią juodligės ataką USA ambasadoje Vilniuje, nors tada „jautis“ iš VSD itin riebiai nusikeikė dėl kontaktų su manimi, nes suprato į kur įsipainiojo  -pasaulio „topas“. 

Bet „užsikonservuoti“ ilgam laikui dar, akivaizdžiai, per anksti. Juolab, kad Drezdeno vagystės atidengimas -amžiaus operacijos sulaužymas gali būti, nelyg, paskutinė Erkiulio Puaro byla. Reiktų dar kažkiek pasimėgauti tuo nekaltu iš pirmo žvilgsnio Drezdeno policijos atstovo pasirodymu Lietuvos LNK žiniose – pono Lange pavarde, kai diktorė sakė, kad vagių įsibrauta pro langą. Lietuviai Vokietijoje ar vokiečiai Lietuvoje. Ir sutik tu man Vilniaus valdovų rūmuose apžiūrint tą Saksonijos brangenybių parodą patį karaliaus Mindaugo II anūką Urachą su kuriuo apdairiai susipažinau prieš keletą mėnesių po renginio Mažvydo bibliotekoje. Toks labai mandagiai malonus jaunas vyras itin įdėmiai apžiūrinėjęs eksponatus. Jau tada įspėjau apsaugą, kad nusimato vagystė, pakenksianti Lietuvos-Vokietijos santykiams.

Tik neapsižiūrėk, ir maskvėnų tarnybos prikabins vagies ar net vagystės organizavimo įvaizdį tau pačioje panosėje. Seimui  su Europos čempione šachmatininke Viktorija Čmilyte teko ta paveikslų paroda, su pirmame paveiksle pavaizduotu  raudonai geltonu interjeru virš šachmatinių juodai baltų kvadratų, kokiomis nuklota ir ta Drezdeno muziejaus „Žaliojo skliauto“ salė.  O man, „saugančiam“ Miledi butą – koridoriuose darbininkai keičiantys medinius langus į plastmasinius, atsivežtus labai jau žaliame busiuke. „Langas“, „žalias“ akivaizdžiai maskvėnų strateginės operacijos kodai.  Gi išimtas medinis iš antros apleisto laiptinės langas buvo lyg ir nekaltai užpurkštas įvaizdžiu „BANDA“. Vakar jis buvo paliktas lauke prie sienos visoje langų „domino“ eilėje pačiu pirmuoju. Lokalus įvaizdžio formavimas. Tai reiškia, kad kalba turi eiti ir apie Savanorių prospekto – „krasnuchos“ gaują. O tokiuose pasižaidimuose tampa svarbu netgi pastato Savanorių -59 įvaizdis, nes vagystės Drezdene pradžia – 4:59. Kokios gi iškabos ant to pastato? „IntyMu“, „studija 59“.

Image result for savanorių 59"

Intymas anglams virsta „in team“ – komandoje, studija – tarptautinis žodis, galimai reiškiantis studento užpainiojimą. Savanoriai – prancūzams labai maloni sava užuomina, o rusams – pelėda. O tai jau išmintis. Su kompiuterine pele.

4:59 numerologiškai reikalauja ir Savanorių 49 įvaizdžio analizės. Ten lombardas „999.9“ su ramunėmis. „Lomas“ bardo rankose? Greta gi ant 47 namo  man labai patinkantis „Turbo vėžlys“.

Ką visa tai reiškia? Ogi, kad tas Drezdeno broškes pagal maskvėnų „išaiškinimą“ turėjau pakloti po kojomis su reveransu tokiai Ramunei. Gal net įspūdingajai Kmieliauskaitei su jos parodomis kavinėje „666“?   O dalį deimantų – lombarde. Betgi, moteris žvalgyboje ir laive atneša nelaimę. Todėl su instrukcija iš Oslo, kad grietinė šaldytuve, kopūstus irgi reikia suvalgyti ir yra dar  trys vištienos gabalai, reikia apsieti itin delikačiai.  Kaip ir dera tikriesiems trims muškietininkams. Gi maskvėnams iškišus mūsų spaudoje jų „legendą“ visos šios Savanorių iškabos tūkstančiams praeivių savomis nekaltutėmis užuominomis primintų to amžiaus kriminalo Drezdene autorių. Ir ne tik.

Patriarcho Basanavičiaus gatvės pradžioje – „Meno nišoje“ Kęstučio Grigaliūno paroda[1], kuri LRT „Panoramoje“ vagystės dieną lapkričio 25-ą rodyta, kaip tik po reportažo apie vagystę Drezdene.  Ant gretimo lango – „The URBAn garden“. Urba garde. Geriau nereikia.  Trakų 11, kur pėdkelnės ant kampo šalia tos Pranciškonų bažnyčios, giedodavau gi chore, vitrinoje… pažerti briliantai. Bet kalėdiniam laikotarpiui jie su visais blizgučiais išlįs visur. Ant Vokiečių -Trakų  gatvės kampo  – juvelyrika. Aukštasis spec.tarnybų operacijų planuotojų psichologų pilotažas – strateginės operacijos naratyvo pamušalas. Kaip ir „Apgavikų“ serijalo veido iš aerouosto atitikmuo LRT Gasanovo laidos „(ne)emigrantai“ realybės show – „troko“ vairuotoja.

Viskas. Stop – gana. Prokuroras MI sakydavo man – svarbu rasti siūlo galą. O čia gi, geležinio Felikso Edmundovičiaus palikuonių tinklo vielų galai. Neišvyniojamo mūsiškių seklių iš struktūrų, o juo labiau mentų rankomis. Nebent perkerpamo.  Juolab iškabos ar bent dauguma jų galėjo būti sudėliotos atsitiktinai per dešimtmetį, o pagal jų „kodą“ ir suplanuota operacija. Parašęs pareiškimą, geriausiu atveju su didžiuliu juoku būsiu pavadintas Vilniaus „Don Kichotu“, kritusiu nelygioje kovoje su vėjo malūnais, kurių, kaip ir nebūta.

Kodėl gi kremliaus TV iškišinėja „Romanovų“  su Petro I ir karaliaus Augusto -Drezdeno kurfiursto tema kino juostas. Betgi, negražu akivaizdžiai klastoti istoriją, nes ne Augusto I pasiuntiniai Maskvoje kalbino Petrą I pulti švedus, o šis pats Biržų pilyje, prieštaraujant Ščiukai, kuris suprato kuo tai gali pasibaigti. Išdūrė PETRAS I tą kurfiurstą prieš tris šimtmečius. Bando ir dabar.

Image result for moscow palata"

Paaiškėjo vagystės pretekstas  vakar, kai TV per „Vremia“, kuri NATO septyniasdešimtmečiui su atitinkamu komentaru parodė  didžiulę parodą nuo Raudonosios aikštės „Vooružejnaja palata“ skirtą Petrui I. Rodė bei minėjo ir jo domėjimąsi kunstkameromis, draugystę su Kinijos imperatoriumi, eksponatus iš rytų ir vakarų, Rubenso paveikslo pirkimą, špagas ir… gausias brangenybes bei davė kalbėti muziejaus direktorei Gagarinai – akivaizdžiai pirmojo kosmonauto anūkei.

 

 

Taigi, aiškino, kad NATO tarpusavyje susirovė, o Maskvos perspektyvoje – neišardoma draugystė su Kinija į kurią jau pumpuoja dujas „Sibiro jėga“ milijardiniame projekte. O kad vakarai šiame kontekste atrodytų labai nykiai – apvogę vieni kitus, ir buvo susuktas Drezdeno spektaklis – amžiaus vagystė. Kaip taisyklė, GRU nusitaikyta ir į NATO samitą, ir į „Lietuvių chartą“ pasirašytą tais pačiais tolimais 1949 metais. Su vagystės laiku – 4:59. Arba Kmieliauskaitės „Mazdos“ numeriu.

 Todėl, gal net ta Bumbuliauskio-Jakelaičio ekspedicija labai jau apdairiai itin laiku iškišta, taip kad antradienį ji akcentuotų tokią Martą Skavronską, dirbusią skalbėja, kurią prie Dauguvos įsimylėjo Petras I ir net padarė … imperatoriene. Kuo gi ne Morta Skaronskaitė? Juk lenkino tada daugelį pavardžių ir mūsų vos nepavertė … urbanskiais.   Atseit, visu tuo klausiama: lietuvaičiai, jūs gi giminiuojatės su matuška Rusija ir Algirdo, ir Petro I laikais, tai ko pabėgote į vakarus?

O ta ekspedicijos dalyvė lenkė pateikė labai įdomią versiją: Petro I pažintis su Marta buvo karininkų projektas. Sakyčiau,  tam kad Petras I lengviau palenktų į savo pusę per amžius nepaklusnius lietuvius.  Mums gi geografiškai teko itin nepalanki išlikime Europos centro, kur kirtosi visų karų keliai, padėtis. Prarasti jotvingiai, prūsai gyvenę iki Vyslos, dar anksčiau – padneprės baltai su Kijevu, vėliau ir Karaliaučius, Krėva su Ašmena, Lietuvių Brasta, Gardinas, Seinai, Suvalkai. Liko patys kiečiausi – deimančiukai. O tas LRT TV užsklandų su gintaru ir robotų šlifuojamų deimantų įvaizdis  bus primasinęs maskvėnus surengti amžiaus vagystės Drezdene operaciją.  Tam kad užtrintų Leonido Iljičiaus Brežnevo dukros aistras čigonams, degtinei ir … brilijantams.

2019 m. GRUODŽIO 5d. , Maskva, GRU būstinė, Pabaltijo skyriaus vadovo generolo Sokolovo kabinetas.

-Tvajumat, tas Erdoganas palūžo ir atsisakė blokuoti NATO popieriukus bei, svarbiausia, Pabaltijo gynybos planų atnaujinimus, – trenkė į stalą kumščiu susijaudinęs generolas.

– Arba jį palaužė, drauge generole. Mūsų šaltinis iš Bakingamo rūmų pranešė apie pastebėtą Erdogano patarėjo kontaktą su žavia tamsiaplauke iš rūmų protokolo skyriaus. Manoma, kad anglų žvalgyba arba net jankiai, – tvardydamasis atsakė Nikolajus.

– Manoma… manoma? Ką veikia tie visi mūsų dykaduoniai Londone? Ambasada išpampus, o jie negalėjo nustatyti – kam ta dama dirba? Ir sulaikyti… kad ir susargdinti.. Gerai…. po mūšio kumščiais nemojuojama.. kokie dabar pasiūlymai ir kokių minčių turite? – krestelėjęs galvą paklausė generolas.

– Nurodymas agentūrai Lietuvoje – kuo mažiau akcentuoti tuos visus samito rezultatus: tegul TV studijose pliurpia ką tik nori – tiltus ir miltus, muitų tarifų karus, bet ne gynybos planų atnaujinimus. Ir akcentuoti Donaldo Trumpo žodžius, kad jis su Valdimiru Vladimirovičium Putinu jau kalbėjosi dėl naujos atominės ginkluotės ribojimo sutarties. Tai reikia paversti mūsų diplomatijos pergale, – išdėstė Vladimiras.

– Mes apdairiai priešpastatėme karinių išlaidų eksploatavimą litovcų mokyklų problemoms -skurdžioms mokytojų algoms, bet to gi maža, – pridūrė Valentina.

– Teisingai, Valia -maža. Oj, kaip maža…, – atsiduso generolas ir paklausė:

– Kas dedasi Drezdeno operacijoje?

– Po sėkmingos vagystės iš Drezdeno…. atsiprašau, Berlyno STAZI muziejaus, kur atsiėmėme herojaus aukso žvaigždę, tenka laikinai prilaikyti operaciją ir išlaukti. Šiandien yra 12-05 – numerologiškai 25 – vagystės dienos atitikmuo… mes pametėsime dar keletą stiprinančių įtaigą siurpriz…, – čia Nikolajus užsikirto pastebėjęs rūstų generolo žvilgsnį į aplinkinius, bet pratęsė:

-Drauge generole. Šiuolaikis karo psichologijos mokslas sako, kad jei pasirodė priešų TV programos su kino filmais, tai reikia spėti apsisukti su realiais įvykiais arba laidomis, kad tos pačios fizionomijos išlįstų TV rodomų nelaimių, mums reikalingų komentarų, muzikinių show kadruose. Juk veidų ir fizionomikų atpažinimo bei antrininkų panaudos galimybės yra neribotos. Tada visi filmai tampa negatyvo ar mums reikalingo dezo stiprinimu.

Čia Valdimiras turėjęs aukštesnį slaptumo laipsnį pagalvojo – arba pagal mūsų suplanuotus filmų repertuarus ir iškištus litovcams ant smegenų mūsų gausios agentūros prie kurių derino savo operacijas Nikolajus.

-Ir vėl jūs su ta savo psichologija užsižaidėte. Tas psichopatas Urba su jankiais griauna kelintą mūsų operaciją, kurias lukštena, kaip… ukraincų turgus siemkes. Ir užmiršote, draugai, kad šiandien yra mūsų garbingosios Stalino Konstitucijos diena. Ją ir turėsime paminėti, – šiek tiek atlyžo generolas, galvodamas, kad jo dienos šiose pareigose yra jau suskaičiuotos.   (b.d.)

[1] https://artnews.lt/renginys/kestucio-grigaliuno-paroda-vyru-pasaulis-arba-pokalbiai-menesienoje-galerijoje-meno-nisa

Leave a comment